alttext

Reflexmaterial

Få ditt fordon att synas mycket bra i mörker.

Vi kan skära och montera reflexdekor till de flesta typer av fordon, oavsett om det är till hobby, entreprenad, åkeri eller räddningstjänstens fordon.

Olika reflexmaterial

När du vill att ditt fordon skall synas när ljusförhållanden är besgränsade är reflexdekor det bästa alternativet. Beroende på vilken reflexverkan du vill ha så finns det olika typer av folie att tillgå. Vi använder både prismatiskt, reflekterande och flourescerande filmer. Vi har lång erfarenhet av att ta fram, tillverka och montera godkänd reflexdekor.ECE104-Konturreflex

alttext

För konturmärkning av tunga fordon

Sedan 2011 är konturmärkning obligatorisk för lastbilar med maxvikt över 7.5 ton och för släpvagnar med vikt över 3.5 ton. Sidorna markeras med vit eller gul reflexstripe och bakre konturmärkning görs med stripes i röd eller gul reflex.


Dessa reflexrullar kan du beställa här!

Reflexite VC612 Flexibright

För uppmärkning av utryckningsfordon

Prismatisk reflexfolie av högsta kvalité. Folien möter krav och specifikationer som ställs vid miljöer där en reflexfolie med extra ljushet krävs t.ex utryckningsfordon, polisbilar, arbete på väg och ambulanser. VC612 är enkel att arbeta med och kräver ingen kantförsegling, fungerar utmärkt på både plana som kurviga ytor. Med sin slitstarka yta tål även folien dom tuffaste tvättarna som t.ex högtryckstvätt.

Färger

alttext

Dekorsatser

För de vanligaste bilmodellerna har vi färdiga dekordesigner framtagna. Har du önskemål eller idé om hur du vill utforma din dekor så tar vi tillsammans fram en design.

alttext

Print&Cut på reflex

Vi kan både printa på och formskära detta ljusa polymeriska reflexmaterial. Denna typ av reflex syns mycket bra och är ett jämförelsevis billigt alternativ för dig som vill göra ditt firmanamn synlig i mörker.

alttext


Icke prismatisk Reflexfolie

Detta är en något billigare variant av reflexfolie. Denna folie har inte prismatisk yta eller flourescerande egenskaper. Den är avsedd för företagsreklam som vill få sitt budskap synligt även i mörker. Denna typ av folie datorskär vi precis som vanlig genomfärgad folie.

alttext alttext

2013813113521333.jpg

Applicering av färdigskuren konturmärkning/reflexstripe

2013813113515789.jpg

Detta är en reflexdekor till räddningstjänsten i Vaggeryd

2013813113458620.jpg

Här är exempel på konturmärkning till tankbil

alttext
alttext

Fördelar

 • Synlighet upp till 1000m.
 • Flourescerande egenskaper.
 • Går att montera på de flesta plana ytor
 • Tål UV-solljus väldigt bra.

Nackdelar

 • Nya modeller av fordon gör att pris på modellanpassad dekor kan bli dyr.
 • Fäster inte på "feta" ytor
 • Begränsat antal färger av godkänt material

Prisexempel

 • Dekor för räddningstjänsten Godkänd Röd+Gul reflex. VW Passat Alltrack 2014. 3st radionummer, 2 skurna texter och 2st logotyper ingår.
 • 12500:- inkl montering. (exkl moms)
 • 2st enkla loggor 1000x400mm i vit reflex
 • 1400:- Exkl montering. (exkl moms)

Kontaktperson

Klas Pettersson

Klas Pettersson

0381-67 12 02

klas@dekaltrim.nu

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

alttext

Högsta kvalité

alttext

Snabba leveranser

alttext